Coaching startende ondernemers

Business Coaching door Hennie via Startversneller nu met € 1000,- subsidie van de Provincie Overijssel

Lees verder

Certified DiSC trainingen

Hennie de Haan is gecertificeerd DiSC® trainster.

Voor een persoonlijke profiel, (groep)training of korte workshops kunt u bellen of mailen.

Lees verder

PDF Downloads

Klik op een onderstaande link om een pdf document te downloaden.

 • Brochure BEL-scan

 • Ondernemen lijkt op zeilen. Je kunt de wind niet sturen, wel de koers veranderen of de zeilen anders richten.

   

  Sociale innovatie oftewel slimmer werken.

  Sociale innovatie wordt synoniem gezien voor slimmer werken. De Haan Organisatieadvies noemt dat Beter, Effectiever en Leuker werken, maar dat was u vast niet ontgaan.

  Sociale innovatie, slimmer werken of welke benaming we het ook geven. Werken hoeft niet ingewikkeld georganiseerd te zijn. Verantwoordelijkheden kunnen zo laag als mogelijk belegd worden binnen organisaties. Ze maken werk uitdagend en geven betekenis en voldoening.

  Structuur is daarbij zinvol en vaak wenselijk, maar het moet wel functioneel zijn. Want structuren, procedures, processen en protocollen die er vooral lijken te zijn om je achter te kunnen verschuilen, maken werken nodeloos complex en buitengewoon frustrerend. Het levert een mate van bureaucratie en inefficiëntie op waar klanten van weglopen, medewerkers ziek van worden, financiers door afhaken en bedrijven aan ten gronde gaan. Slimmer werken is vaak heel eenvoudig. Namelijk door te kijken naar wat niet logisch is en naar wat niet in één keer goed gaat. Dat wat als een uitzondering wordt beschouwd, maar in werkelijkheid frequent voorkomt.

  Kijk eens opnieuw binnen uw bedrijf naar het hoe en waarom van wat u doet. Weet u het antwoord niet, of maakt de reden u zelf aan het lachen? Dan kan het slimmer en is er ruimte voor sociale innovatie.

  Vindt u het lastig om zelf kritisch en opjectief te kijken naar deze zaken? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak met Hennie de Haan.